Veganské zapečené brambory

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Recepty

3.3

28x hodnoceno

Zná je snad každý. Jsou jednoduché na přípravu i nenáročné na suroviny. Napadlo vás ale někdy udělat zapečené brambory ve veganské verzi? MaruškaVEG vám předvede, jak na to.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Kešu ořechy si alespoň na 2 hodiny namočte do vody.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Brokolici rozeberte na malinké růžičky, šalotku a cibuli nakrájejte na proužky a z tempehu udělejte malé kostičky.
  3. Kešu ořechy rozmixujte s rostlinným mlékem, zeleninovým vývarem,⁠ lahůdkovým droždím, škrobem a kořením.
  4. Do zapékací misky vrstvěte brambory a ostatní ingredience na střídačku.
  5. Zalijte omáčkou z kešu a pečte v předem vyhřáté troubě 200 °C 40 minut.
  6. Ozdobte čerstvými bylinkami.⁠

influ_březen_maruška_veganbrambory.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte