Veganské mrkvové řezy

  • střední
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan, Dezerty a sladká jídla

4.0

5x hodnoceno
Chcete si doma upéct moučník, který je chutný a zároveň krásně vypadá? Maruškaveg⁠ pro vás má perfektní jarní tip plný zdravých ingrediencí. Veganské mrkvové řezy podle jejího receptu si zamilují děti i dospělí.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Alespoň na 2 hodiny namočte kešu ořechy do vody. Ve 200 ml sójového nápoje uvařte pudink společně s cukrem do zhoustnutí.
  2. Nechte vychladnout. Tofu rozmixujte společně se šťávou z citronu a sirupem z agáve.
  3. Nakonec rozmixujte vše dohromady - tofu směs, pudink a tuhou část z kokosového mléka.
  4. Nechte v lednici alespoň 2 hodiny tuhnout.⁠
  5. V míse smíchejte nejdříve všechny sypké ingredience a potom přidejte mokré.
  6. Jakmile je těsto skvěle promíchané, přidejte nastrouhanou mrkev.
  7. Nalijte na vymazaný a vysypaný plech a dejte péct na 45 minut při 180 °C. Poté nechte vychladnout.⁠
  8. Marcipán obarvěte kurkumou a sladkou paprikou (stačí malinko, nebude v tom vůbec cítit), případně oranžovým potravinářským barvivem.
  9. Z hmoty odebírejte malé kousky, které upravte do tvaru mrkve. Nožem naznačte rýhy, které můžete zvýraznit kakaem.⁠
  10. Korpus potřete krémem a ozdobte mrkvičkami se zelenou natí.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte