• snadné
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Vánoční kapr jinak: Kapří hranolky s citronovo–koprovým dipem

Kapr k Vánocům jednoznačně patří. Ať už si ho přinesete domů už připraveného, nebo vám plave týden před Štědrým večerem ve vaně, je to tradice, kterou si mnoho Čechů užívá stejně jako zapalování svíček na adventním věnci a rozbalování dárků. Pro všechny, kteří chtějí letos do hlavní role vánoční tabule obsadit kuřecí řízky, lososa nebo třeba obalovaný celer, ale kapra se přesto nechtějí vzdát, máme minimalistický recept, který tuhle tradici zachrání. Vyzkoušejte kapří hranolky a citronovo–koprovým dipem, které můžete uzobávat i po večeři.

Postup kapří hranolky

  1. Kapra osušte, osolte a opepřete.
  2. Z bílků vyšlehejte sníh.
  3. Petrželku nasekejte na větší kusy a smíchejte strouhanku s bylinkami.
  4. Kapra nakrájejte na tenké proužky, které pak obalte v mouce, vyšlehaném sněhu a bylinkové strouhance.
  5. Hranolky smažte v rozpáleném oleji do zlatova.

Postup citrono–koprový dip

  1. Citron omyjte v teplé vodě, osušte a nastrouhejte jeho kůru.
  2. Dejte pozor, abyste nestrouhali bílou část, která je velmi hořká.
  3. Zakysanou smetanu smíchejte s trochou majonézy, přidejte citronovou šťávu, kopr, sůl a pepř.
  4. Dip posypte citronovou kůrou a přidejte snítku kopru na ozdobu.

MarketUP_Billa_prosinec05801.jpg