Uhlířské špagety

  • střední
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin

3.1

251x hodnoceno

Výtečné těstoviny, kterých se zkrátka nemůžete nabažit? Přesně toto splňují naše uhlířské špagety, které možná znáte pod názvem spaghetti carbonara. Jsou krásně krémové, plné křupavé slaniny a voňavé petrželky. Už si chystáte talíře?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejdříve dejte do velkého hrnce vařit osolenou vodu. Přibližně 10 g soli na jeden litr. Do vroucí vody vložte těstoviny a na středním plameni vařte dle návodu.
  2. Mezitím si připravte ostatní suroviny. Slaninu nakrájejte na cca půl centimetrové kostky. Vložte do velké pánve a na mírném plameni opékejte dozlatova. Ke konci přidejte na tenké plátky nakrájený česnek. 
  3. Jakmile jsou špagety uvařené “al dente”, odlijte si do hrnku přibližně 200 ml vody z těstovin a těstoviny slijte. Ještě horké a neodkapané vložte celé množství na pánev se slaninou a krátce provařte s polovinou odebrané vody z těstovin. Voda obsahuje škrob, který nám pomůže vytvořit jemnou glazuru omáčky.
  4. Smíchejte žloutky se strouhaným sýrem, jemně dosolte a opepřete. Celou směs důkladně promíchejte s 50 ml teplé vody z těstovin.
  5. Směs vajíček se sýrem vlijte do pánve a krátce promíchejte nad teplem, následně stáhněte z plamene a míchejte dokud se nevytvoří jemná omáčka.
  6. Měla by vzniknout jemná glazura podobná majonéze. V případě potřeby můžete hustotu upravit zbytkem slité vody. 
  7. Podávejte zasypané najemno nakrájenou petrželkou.

Hodnoty na jednu porci jídla (300 g)

Energie 692 kcal/2895 kJ
Bílkoviny 30 g
Tuky 31 g
Nasycené tuky 12 g
Sacharidy 71 g
Cukr 4 g
Vláknina 3 g

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte