Tvarohové lívanečky

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

4.0

3x hodnoceno

Chcete si dopřát poctivou a sladkou snídani? Lívance jsou naprostá jistota, víkendové snídaně si bez nich zkrátka neumíme vůbec představit. A když k nim navíc připravíme křupavou posypku?

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Odtučněný tvaroh 200 g
  • Čerstvé mléko plnotučné 50 ml
  • Špaldová celozrnná mouka 30 g
  • Mleté ovesné vločky 20 g
  • Kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
  • Žloutek 1 ks
  • Bílek 2 ks
  • Xylitol 15 g
  • Vanilková semínka
  • Sůl 1 špetka
  • Krém
  • Odtučněný tvaroh
  • Med květový český 1 lžička
  • Kakao 1 lžička
  • Čerstvé ovoce

Postup:

  1. Smíchejte tvaroh se žloutkem a mlékem.
  2. Přidejte xylitol, kypřicí prášek, sůl, vanilku, mouku a vločky.
  3. Vyšlehejte dohladka a mezitím si ušlehejte pevný sníh, který poté pomalu zapracujte do těsta, jen tak překládáním stěrkou.
  4. Na pánvičce na mírno na kousku másla nebo ideálně kokosovém oleji z obou stran opečte lívance dozlatova.
  5. Ze zbývající části tvarohu připravte omáčku. Smíchejte ho se lžičkou kakaa a medu a lívance s ní dozdobte.
  6. Navrch přidejte ještě ovoce a můžeme se pustit do jídla.

TIP:

Pokud byste chtěli přidat ještě něco křupavéno navrch, opražte si nasucho hrstku ovesných vloček a hrstku posekaných oříšku. Přidejte lžičku medu a nechte lehce zkaramelizovat.

livanecky_kvz-influ-zari.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte