3 tipy na vánoční tabuli: nasladko i naslano

  • snadné
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Snídaně, Vege & vegan, Vaříme ze 7 surovin

4.0

1x hodnoceno

Vánoce klepou na dveře a pro všechny, kteří milují pečení, nastává nejkrásnější období v roce! Zcela beztrestně můžeme totiž v kuchyni trávit času, kolik jen budeme chtít, probírat se kuchařkami, péct osvědčené klasiky i experimentovat s novými recepty a provonět celý byt skořicí, kardamomem a vanilkou. A tohle všechno je navíc oceněno našimi nejbližšími! Máme pro vás tři recepty – jeden klasický, další na nepečené cukroví a jeden slaný, abyste měli co zakousnout u pohádky, když už vám bude připadat, že toho cukru bylo letos až až.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup marokánky s kandovaným ovocem

  1. Do hrnce dejte mléko, cukr, mouku a máslo. Svařením vám vznikne tužší hmota. Sundejte z plamene pryč.
  2. Do hmoty přidejte kandované ovoce, ořechy a nechte vychladnout.
  3. Na plech s pečicím papírem tvarujte navlhčenou lžičkou ploché hromádky tak, aby se nedotýkaly navzájem. Pod každou hromádku položte špejli a zatlačte na směs.
  4. Plech dejte do rozpálené trouby na 200 °C, následně snižte na 160 °C. Pečte dozlatova cca 20–30 minut podle toho, jakou velikost a tvar zvolíte.
  5. Nechte vychladnout a můžete je potřít čokoládou.

Postup čokoládové košíčky s ořechy a kandovaným ovoce

  1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a smetanu.
  2. Naplňte papírové košíčky do poloviny.
  3. Navrch přidejte kandované ovoce a nasekané ořechy.
  4. Na každý košíček dejte malou špetku skořice.
  5. Dejte ztuhnout do lednice.

Postup čedarové spirálky s růžovým pepřem

  1. Do mouky přidejte dvě špetky soli a promíchejte.
  2. Přidejte máslo a propracujte ručně.
  3. Postupně přidávejte vodu tak, aby těsto nelepilo, každá mouka saje jinak.
  4. Z těsta vypracujte cca 40 cm dlouhé provázky, které namotávejte na tukem vymazané kremrolové trubičky (použít můžete i válečky z alobalu).
  5. Předehřejte troubu na 180 °C, spirálky potřete vyšlehaným vajíčkem a posypte jemně strouhaným čedarem a růžovým pepřem.
  6. Pečte 15–20 minut dozlatova.

 

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte