Trhané vepřové s domácími tortillami a salsou

  • střední
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Plněné tortilly určitě znáte. Hromadu zeleniny skvěle doplňuje kuřecí maso, ale stejně tak třeba vepřové. Pokud je navíc trhané a vylepšené pořádnou salsou, mají vaše chuťové pohárky o zábavu postaráno. Vyzkoušejte nový recept od soutěžící MasterChef Česko Ivy Sarauerové, který najdete i v letním Gustu!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Na oleji orestujte papriku a cibuli, vše nakrájené nadrobno. Nechte krásně zkaramelizovat, přidejte sůl, bobkový list, mletou papriku, chilli a najemno nakrájený česnek.
  2. Přidejte osolenou vepřovou plec a ze všech stran zatáhněte. Přilijte plechovku drcených rajčat a zalijte jablečným moštem.
  3. Nechte dusit pod pokličkou cca 2 hodiny doměkka. Kontrolujte, občas zamíchejte a podlévejte vodou nebo vývarem.
  4. Jakmile je maso krásně měkké, vyjměte ho na prkénko. Zeleninový základ nechte zredukovat tak na polovinu, aby měl konzistenci salsy.
  5. Maso natrhejte vidličkou. Zeleninovou omáčku dochuťte solí, pepřem, římským kmínem, šťávou z limetky a čerstvě nasekaným koriandrem. Natrhané maso vraťte do omáčky.

Postup tortilly:

  1. Mouku, vodu, olej a trošku soli vypracujte rukama v krásně hladké těsto.
  2. Z něj vždy odkrojte část, vytvarujte kuličku velikosti mandarinky a na pomoučeném vále vyválejte tenkou placku do průměru pánve, na které budete placky dělat.
  3. Pečte na rozpálené pánvi nasucho z každé strany cca 2–3 minuty dozlatova.

Postup salsa:

  1. Avokádo rozmačkejte vidličkou, zakápněte šťávou z limetky, přidejte najemno nakrájenou šalotku a nadrobno nakrájená rajčata bez jader.
  2. Přimíchejte zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, nakrájený koriandr a dochuťte solí a pepřem.
  3. Na tortillu dejte porci trhaného v omáčce, salsu a ochucený ledový salát. Vše zabalte do wrapu a podávejte.

 

GUSTO TIP:

  • Upečené tortilly balte do vlhké utěrky, kterou máte v igelitovém pytlíku. Budou pak krásně vláčné a měkké.

 

tortilly-s-veprovym_Ivka_Gusto_leto_2020.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte