• snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Tradiční česká nádivka s kuřecími játry a vlašskými ořechy

Klasickou českou nádivku všichni jistě znají, takže by to chtělo něco trochu nového. Co třeba kombinaci kuřecích jater a vlašských ořechů? My jsme pro!

Postup

  1. Housky nebo rohlíky nakrájejte na kostičky. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a pečivo na něm dozlatova osmahněte.
  2. Vše přesypte do hluboké mísy a zalijte mlékem, ve kterém rozšlehejte žloutky. Nechte 15 minut odstát, aby se do pečiva nasákla tekutina. Podle potřeby přilijte mléko, hmota by měla mít podobnou hustotu, jako když zaděláváte houskové knedlíky. Přidejte nasekané bylinky, česnek a muškátový oříšek. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Zvlášť vyšlehejte bílky se špetkou soli a opatrně je zapracujte do směsi.
  4. V pánvi rozehřejte olej a 15 minut na něm opékejte játra. Nakrájejte je na kousky a přimíchejte do základní směsi i s výpekem. Nakonec přidejte vlašské ořechy.
  5. Pekáček o velikosti 25 x 35 cm vymazejte máslem a směs do něj přelijte. Povrch uhlaďte kuchyňskou stěrkou. Troubu rozehřejte na 200 °C a pečte po dobu 30-40 minut podle výkonu vaší trouby. Před dokončením zapíchněte doprostřed těsta špejli. Pokud je po vytažení suchá, nádivka je rovnoměrně propečená.
  6. Nádivku nechte vychladnout, nakrájejte ji na kostky a podávejte k velikonočnímu obědu.

BILLA_CZ_tradicni_ceska_nadivka.png