Tradiční česká nádivka s kuřecími játry a vlašskými ořechy

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Přílohy

3.0

6x hodnoceno

Klasickou českou nádivku všichni jistě znají, takže by to chtělo něco trochu nového. Co třeba kombinaci kuřecích jater a vlašských ořechů? My jsme pro, proto jsme pro vás připravili trochu netradiční recept na tradiční českou nádivku.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Housky nebo rohlíky nakrájejte na kostičky. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a pečivo na něm dozlatova osmahněte.
  2. Vše přesypte do hluboké mísy a zalijte plnotučným mlékem, ve kterém rozšlehejte žloutky. Nechte 15 minut odstát, aby se do pečiva nasákla tekutina. Podle potřeby přilijte mléko, hmota by měla mít podobnou hustotu, jako když zaděláváte houskové knedlíky. Přidejte nasekané bylinky, česnek a muškátový oříšek. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Zvlášť vyšlehejte vaječné bílky se špetkou soli a opatrně je zapracujte do směsi.
  4. V pánvi rozehřejte olej a 15 minut na něm opékejte kuřecí játra. Nakrájejte je na kousky a přimíchejte do základní směsi i s výpekem. Nakonec přidejte vlašské ořechy.
  5. Pekáček o velikosti 25x35 cm vymazejte máslem a směs do něj přelijte. Povrch uhlaďte kuchyňskou stěrkou. Troubu rozehřejte na 200 °C a pečte po dobu 30–40 minut podle výkonu vaší trouby. Před dokončením zapíchněte doprostřed těsta špejli. Pokud je po vytažení suchá, nádivka je rovnoměrně propečená.
  6. Nádivku nechte vychladnout, nakrájejte ji na kostky a podávejte k velikonočnímu obědu.

BILLA_CZ_tradicni_ceska_nadivka.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte