Tofu satay salát s arašídovým dipem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Vege & vegan, Saláty, Hlavní chody

5.0

1x hodnoceno
Satay špízy se tradičně připravují na grilu a z masa, ale v dnešní době je hromada možností, jak vytvořit chutnou vege alternativu. Food Therapy by Denisa⁠ proto zkusila tofu satay a výsledek je famózní! ⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si připravte marinádu na tofu. Smíchejte sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, javorový sirup a česnek.
  2. Tofu nakrájejte na kostičky a vložte minimálně na hodinu do marinády.⁠
  3. Arašídy opražte 10 minut na pánvi, nechte vychladnout a poté vložte do mixéru, přidejte špetku soli a dvě lžíce vody. Mixujte do požadované konzistence.⁠
  4. Na dip osmahněte na kostičky nakrájenou šalotku, zalijte ji kokosovým mlékem a přidejte arašídové máslo.
  5. Poté přidejte utřený česnek, sójovou omáčku, javorový sirup, šťávu z limety, chilli a lehce vařte a promíchávejte alespoň 5 minut, aby se chutě krásně propojily.
  6. Kostičky tofu napíchejte na špejle a osmahněte na pánvi.
  7. Na talíři je pak zasypte sezamovými semínky, arašídy, čerstvým koriandrem a přelijte omáčkou.
  8. Kdo má rád hodně pikantní jídla, může přidat čerstvé chilli a⁠ ještě dochutit limetou.⁠

tofu-satay_ftbd-influ-zari.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte