Thajské curry s kokosovým mlékem

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody

3.4

52x hodnoceno

Jídlo, které zahřeje a zasytí v jednom? Není problém, skvělým tipem na takový pokrm je poctivé curry plné zeleniny a vylepšené o exkluzivní krevety. Dnešní recept od Terezy Havlínové je zkrátka na vlně asijských chutí a vůní.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V hluboké pánvi na oleji osmahněte cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut, až cibule zesklovatí.
  2. Přidejte kari pastu, chilli a restujte další 2–3 minuty.
  3. Přisypte mrkev, petržel a bramboru, vše nakrájené na kostky. Poté přidejte nakrájené rajče, koriandr dle chuti a ještě 3 minuty restujte.
  4. Vlijte kokosové mléko, rybí omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
  5. Vařte do změknutí kořenové zeleniny a brambor. Přidejte šťávu a kůru z limety.
  6. Poté vše rozmixujte ponorným tyčovým mixérem. Omáčka se rozmixováním zeleniny krásně zahustí.
  7. Přidejte nakrájené pak choi, brokolici a krevety. Vařte ještě 5 minut.
  8. Podávejte s rýží, koriandrem a klínky limety.

GUSTO TIP:

NEBOJTE SE STŘÍDAT DRUHY RÝŽE K SERVÍROVÁNÍ. JEDNOU SÁHNĚTE PO BASMATI VARIANTĚ, PŘÍŠTĚ ZASE PO RÝŽI DIVOKÉ. JÍDLO BUDE KRÁSNĚ VYPADAT, SKVĚLE CHUTNAT A VY SE VYHNETE NUDĚ V JÍDELNÍČKU. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte