Zelené fazolky? Kapitola sama o sobě, pravděpodobně pocházejí z Jižní Ameriky a odtud se postupně rozšířila do zbytku světa. Neobsahují žádný tuk, představují vynikající zdroj vlákniny a vitamínu C. Pro zachování všech potřebných látek pro naše tělo, musí být uvařené na skus.
Těstoviny s fazolkami a pestem
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
2.2
5x hodnoceno
Postup
- Tagliatelle uvařte v osolené vodě a dávejte pozor, aby zůstaly uvařené na skus.
- Těstoviny vyjměte a ve stejné vodě povařte asi 5–7 minut zelené fazolky.
- Mezitím si připravte pesto.
- V mixéru smíchejte mandle, česnek, bazalku a petřželku.
- Pomalu přidávejte olivový olej a 40 g nastrouhaného parmezánu, nakonec osolte.
- Uvařené těstoviny a fazolky smíchejte s pestem.
- Posypte zbylým strouhaným parmezánem a podávejte.