Sýrové suflé

  • náročnější
  • do 30 minut
  • Svačiny, Snídaně, Vege & vegan, Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin

1.8

4x hodnoceno

Původně francouzský velmi oblíbený čokoládový dezert – soufflé jsme pro vás předělali do slané podoby. Čokoládu v tomto případě zastoupí sýr a vznikne tak ideální svačinka pro každé odpoledne, ale také výtečná pochoutka pro víkendový brunch. Vyzkoušejte naše sýrové suflé, které připravíte během chvilky.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Připravte si 6 větších formiček na soufflé, důkladně je vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Začněte předehřívat troubu na 180 °C. Ohřejte si mléko, rozpusťte v rendlíku máslo a vmíchejte do něj mouku. Na mírném ohni míchejte asi 2 minuty.
  2. Přilijte teplé mléko a šlehejte metlou nad ohněm – do 20 vteřin vše zhoustne. Domíchávejte mimo plotnu, ať se směs nepřichytí. Rychle zašlehejte i žloutky, dokud není směs krémová.
  3. Nechte zchladnout. Vyšlehejte bílky s trochou soli. Základ se žloutky ochuťte solí, pepřem a muškátovým květem. Je-li vlažný, vmíchejte i strouhaný sýr a nasekané bylinky. Odsuňte sníh z bílků k jedné straně misky, vedle vlijte směs. Vše opatrně promíchávejte, za 30–40 vteřin se bílky se žloutkovou hmotou spojí ve vzdušné těsto.
  4. Plňte do vymazaných a vysypaných mističek do tří čtvrtin výšky a hned vkládejte do rozehřáté trouby.
  5. Pečte na 170–180 °C po dobu 18–20 minut. Pokud by bylo příliš bledé, můžete na poslední minutku přepnout troubu na gril a přidat teplotu. Není třeba moc, stačí lehce zahřát horní spirálu.

BILLA_syrove_sufle.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte