Svěží salát s červenou fazolí

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

2.2

23x hodnoceno

Rychlá a vydatná večeře. Přesně to splňuje náš salát, ve kterém najdete oblíbenou kombinaci luštěnin se sladkokyselým dresinkem z medu. Vše navíc provoní čerstvá máta.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Připravte si menší misku na dresink.
  2. Na jednu velkou lžíci medu použijte podle chuti šťávu z celého citronu.
  3. Nasekejte nadrobno mátu a vše spolu promíchejte. Dochuťte špetkou pepře.
  4. Červené fazole nejprve nechte okapat. Následně je dejte do větší mísy. přidejte cizrnu (též bez nálevu) a scezenou sterilovanou kukuřici.
  5. Nakrájejte salátovou okurku na drobnější kostičky a cibuli nakrájejte na měsíčky.
  6. Přidejte do mísy se salátem a přelijte medovým dresinkem.
  7. Rozpalte troubu na 180 °C a starší bílou bagetu nakrájejte na malé kostky.
  8. Zakápněte olivovým olejem a přidejte nadrobno nasekané oregáno. Vše dobře rukou promíchejte a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Podle stupně tvrdosti pečiva pečte od 10 do 15 minut. Dejte pozor, aby se krutonky nepřipálily.

BILLA_listopad_salat_1920-1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte