Švestky ve slanině se sýrovým rendlíkem a kapustičkami

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy

4.5

2x hodnoceno

Rendlík plný horké sýrové směsi, k tomu švestky ve slanině, zdravá kapustička a kostičky chleba. Variace na známé fondue přijde během podzimních dnů rozhodně k chuti. Gramáž vyjde na 4 porce pro větší jedlíky, ale jinak by měla vystačit na 6 porcí.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte růžičky kapusty a povařte asi 2 minuty.
  2. Poté je slijte a propláchněte studenou vodou, zastavíte tak var. Nechte dobře okapat.
  3. Plátky slaniny podélně překrojte v polovině, zabalte do ní švestky a upevněte párátkem nebo špejlí.
  4. Všechny kousky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 17 minut. 
  5. Bílé víno zahřejte v rendlíku a do druhého dejte máslo, které nechte povolit. K máslu přidejte tři stroužky lisovaného česneku a krátce orestujte.
  6. Poté přidejte nasekaný rozmarýn a tymián. Promíchejte metlou a rovnou přidejte mouku.
  7. Zarestujte a podlijte bílým vínem. Za neustálého míchání postupně přilijte mléko, poté pokračujte v míchání na nízkém plameni asi 13 minut, dokud se mouka neprovaří. 
  8. Do směsi postupně přidejte strouhané sýry a za stálého míchání je nechte povolit.
  9. Dochuťte solí, čerstvě prolisovaným stroužkem česneku a muškátovým oříškem.
  10. Sýrovou směs přelijte do vhodné nádoby a umístěte nad zdroj tepla, aby neztuhla.
  11. Do misky naservírujte švestky ve slanině, spařené kapustičky a podávejte s chlebem nakrájeným na kostičky.

 

GUSTO TIP:

POKUD NA UPEVNĚNÍ ŠVESTEK VE SLANINĚ POUŽIJETE ŠPEJLE, NEBUDETE POTŘEBOVAT UŽ ŽÁDNÝ DALŠÍ PŘÍBOR.

svestky-ve-slanine_zari_BILLA-Gusto.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte