Rendlík plný horké sýrové směsi, k tomu švestky ve slanině, zdravá kapustička a kostičky chleba. Variace na známé fondue přijde během podzimních dnů rozhodně k chuti. Gramáž vyjde na 4 porce pro větší jedlíky, ale jinak by měla vystačit na 6 porcí.
Švestky ve slanině se sýrovým rendlíkem a kapustičkami
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Předkrmy
4.5
2x hodnoceno
Postup:
- Troubu rozehřejte na 180 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte růžičky kapusty a povařte asi 2 minuty.
- Poté je slijte a propláchněte studenou vodou, zastavíte tak var. Nechte dobře okapat.
- Plátky slaniny podélně překrojte v polovině, zabalte do ní švestky a upevněte párátkem nebo špejlí.
- Všechny kousky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 17 minut.
- Bílé víno zahřejte v rendlíku a do druhého dejte máslo, které nechte povolit. K máslu přidejte tři stroužky lisovaného česneku a krátce orestujte.
- Poté přidejte nasekaný rozmarýn a tymián. Promíchejte metlou a rovnou přidejte mouku.
- Zarestujte a podlijte bílým vínem. Za neustálého míchání postupně přilijte mléko, poté pokračujte v míchání na nízkém plameni asi 13 minut, dokud se mouka neprovaří.
- Do směsi postupně přidejte strouhané sýry a za stálého míchání je nechte povolit.
- Dochuťte solí, čerstvě prolisovaným stroužkem česneku a muškátovým oříškem.
- Sýrovou směs přelijte do vhodné nádoby a umístěte nad zdroj tepla, aby neztuhla.
- Do misky naservírujte švestky ve slanině, spařené kapustičky a podávejte s chlebem nakrájeným na kostičky.
GUSTO TIP:
POKUD NA UPEVNĚNÍ ŠVESTEK VE SLANINĚ POUŽIJETE ŠPEJLE, NEBUDETE POTŘEBOVAT UŽ ŽÁDNÝ DALŠÍ PŘÍBOR.