Švestkový crumble s mákem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Podzimní dezert, který si připravíte snadno, rychle a z několika málo surovin. Přesně takový je švestkový crumble s mákem, už se na něj těšíte?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Švestky rozkrojte, odstraňte pecky a každou polovinu ještě rozpulte.
  2. Pokrájené švestky smíchejte v míse s mletým mákem, skořicí, rumem nebo Amarettem, švestkovým sirupem a vše pořádně promíchejte.
  3. Vzniklou směs rozprostřete na dno zapékací misky. Tu pak vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.
  4. Mezitím si v další míse smíchejte vločky, špaldovou mouku, rozpuštěné máslo nebo⁠ kokosový olej, med, špetku soli.
  5. Rukama pak vytvořte sypkou drobenku. Po 20 minutách zapékací misku vytáhněte a na ovoce rozprostřete drobenku.
  6. Vršek posypte mandlovými lupínky, misku vraťte do trouby a pečte dalších 20–30 minut. Drobenka by měla být upečena krásně dozlatova, ale pozor, ať se vám nepřipálí mandle.⁠

 

svestkovy_crumble.png

Sdílejte