Šunkové bulky: tip na poctivou svačinu

  • střední
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Snídaně

2.7

95x hodnoceno

Je těžké být stále originální a připravovat dětem ke svačině vždy něco nového, co jim udělá radost. Zkuste s námi domácí bulky se šunkou a sýrem. A tip pro maminky, bulky vydrží křehké i po rozmražení!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Začněte přípravou šunky, kterou si nakrájejte na půl centimetrové kostičky.
  2. Krátce je orestujte na pánvi a posléze nechte stranou vychladnout.
  3. V míse smíchejte suché suroviny, mouku, kypřící prášeka nastrouhané studené máslo.
  4. Vše rukou dokonale prohněťte.
  5. Přidejte ¾ nakrájené šunky a polovinu nastrouhaného sýra.
  6. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C.
  7. Oddělte vejce od žloutku a z bílků vyšlehejte sníh.
  8. Žloutky vyšlehejte s mlékem a jogurtem.
  9. Vše postupně vlijte do suché směsi a na konec jemně vmíchejte vyšlehaný sníh.
  10. Směs by měla být dostatečně tuhá.
  11. Těsto rozdělte na 6 porcí a s pomoučenýma rukama tvarujte stejně velké bochánky, které vyskládejte na plech s pečicím papírem.
  12. Na závěr bochánky potřete rozšlehaným vejcem s kapkou mléka a posypte zbylým sýrem a šunkou.
  13. Prvních 5 minut pečte bochánky na 200 °C a zbylých 10–15 minut na 180 °C.
  14. Po upečení nechte hotové bulky vychladnout na mřížce.

Billa_cerven02409_Ceska_sunka_Vocilka.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte