Středomořská rybí pánev

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Recepty

2.9

10x hodnoceno

Chutné a rychlé jídlo, které voní jihem? Přesně tak na vás zapůsobí náš recept na středomořskou rybí pánev, protože je plná lahodných artyčoků, oliv a rajčat. Rybí filety jsme zvolili takové, které jsou v našich podmínkách snadno dostupné. Pokud ale seženete bělomasou mořskou rybu, určitě ji použijte!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olivový olej.
  2. Po zahřátí přidejte šalotku a zkrátce orestujte dosklovata. Přisypejte česnek a opět krátce orestujte.
  3. Následně přilijte rajčata z plechu, přisypejte bazalku, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  4. Pár minut povařte a poté vypněte plamen. Do stejné pánve s omáčkou rozložte filety candáta (nebo jiné bělomasé ryby) pokrájené na menší kousky.
  5. Následně přidejte předem povařené artyčoky (zbavené tužších částí), cherry rajčata, plátky bio citronu, kapary a pokrájené olivy (předem vypeckované).
  6. Na závěr zasypejte vše sýrem a dejte péct do trouby na cca 25 minut.
  7. Hotové jídlo ozdobte čerstvou bazalkou (případně dokořeňte) a podávejte třeba s křupavou bagetou.

BILLA_brezen-duben_stredomorska-panev.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte