Steak z mladého býčka

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Hlavní chody

2.6

19x hodnoceno
Pokud už vás krkovice na grilu nebaví, teď máte tu nejlepší příležitost vyzkoušet něco jiného - steak z mladého býčka. Markéta v troubě si pro vás totiž připravila tenhle skvělý recept, který žádného milovníka masa nenechá chladným.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cca 3 cm silné plátky masa z mladého býčka potřete lehce olivovým olejem a vmasírujte drcené kuličky pepře a jalovce.

  2. Nechte odpočinout při pokojové teplotě, mezitím si pořádně rozpalte gril (cca 270 °).

  3. Odpočinuté steaky položte na rozpálenou litinovou mřížku grilu a přiklopte pokopem. Po cca 3 minutách maso otočte, pokud jde již samo od mřížky a opět přiklopte poklopem.

  4. Po 2–3 minutách by měly být steaky hotové na medium (můžete se ujistit vpichovým teploměrem – 57 °C, ale jinak do masa nepíchejte).

  5. Přemístěte steaky na prkénko, posolte hrubozrnnou solí, přidejte pár hoblinek másla, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odstát.

  6. Poté ihned podávejte s oblíbenou přílohou, například s grilovanou zeleninou a máslovými žampiony.

steak_influ_marketa.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte