Špekáčky s cibuládou a domácí hořčicí

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

5.0

2x hodnoceno

Vychutnejte si tradiční večerní posezení u táboráku! Připravte si ke klasickému špekáčku cibuládu, která vám v chladničce vydrží i do příštího grilování. Stejně jako skvělá domácí hořčice, kterou chutně doplníte uzeninu, ale i brambory vytažené horké přímo z popela.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte cibuli na měsíčky.
  2. V hrnci na olivovém oleji orestujte cibulku do změknutí, přidejte cukr a nechte jej zkaramelizovat.
  3. Do hrnce přilijte vinný ocet, který chvilku redukujte, aby se odpařil.
  4. Poté zmírněte plamen, přidejte nasekaný česnek a po částech přidávejte víno a portské.
  5. Vždy jen malé množství, aby se vše postupně zredukovalo do husté omáčky.
  6. Celý proces potrvá přibližně hodinu.
  7. Hotová cibuláda by měla mít velmi tmavou barvu a hustotu medu.
  8. Posléze si připravte brambory, které vařte ve slupce asi 15 minut.
  9. Po uvaření vodu slijte a ještě horké brambory zabalte do alobalu.
  10. Připravené brambory pečte přibližně 15 minut, ideálně na kraji ohniště v rozžhavených uhlících.
  11. Před podáváním brambory lehce rozmáčkněte vidličkou a položte na ně plátky másla, které se krásně rozpustí.
  12. Brambory osolte a posypejte čerstvými lístečky tymiánu.
  13. Na závěr si připravte hořčici.
  14. Hořčičná semínka spolu s octem rozmixujte tyčovým mixérem.
  15. Přidejte med a pro zjemnění přidejte i nastrouhané oloupané jablko.
  16. Vše rozmixujte a nakonec  osolte a případně ochuťte oregánem.

Billa_kveten02011_spekacky_LCD.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte