Špaldové palačinky naslano i nasladko

  • snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Snídaně, Večeře, Vege & vegan

4.0

17x hodnoceno

Základní těsto na palačinky, které je velice chutné a navíc bezlaktózové? Přesně takový recept máme v rukávu. Pak už jen stačí vybrat vhodnou náplň, může být sladká i slaná, a jde se podávat. Tyto extra rychlé a snadné špaldové palačinky zkrátka musíte vyzkoušet.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V mísce smíchejte špaldovou mouku, vejce, rýžové mléko, pár kapek slunečnicového oleje a sůl.
  2. Vše vymíchejte v hladké těsto, které pak nechte odpočinout min. 30 minut při pokojové teplotě.
  3. Mezitím si připravte základ pro slanou náplň. Do mixéru dejte šťávu z citronu, česnek, předvařenou červenou řepu a sůl.
  4. Dobře rozmixujte a dejte stranou. 
  5. Pánev na palačinky zakápněte olejem a dostatečně rozehřejte.
  6. Naberte část těsta do naběračky (podle velikosti pánve) a rozlijte krouživými pohyby po celém povrchu.
  7. Jakmile těsto přestane být tekuté, opatrně pod něj zasuňte špachtli a palačinku otočte. 
  8. Nechte ji ještě krátce dopéct z druhé strany.
  9. Hotovu palačinku sesuňte z pánve na talíř a pokračujte v přípravě dalších.
  10. Podávejte je s vybranou náplní – v případě slané potřete palačinku řepovou směsí, přidejte cottage a ozdobte polníčkem.
  11. U sladké potřete palačinku tvarohem, meruňkovým džemem a zasypte kešu ořechy a mrazem sušeným ovocem.

GUSTO TIP:

NÁMI ZVOLENÉ NÁPLNĚ LAKTÓZU OBSAHUJÍ (BEZLAKTÓZOVÉ JE POUZE PALAČINKOVÉ TĚSTO), ALE JEJICH VÝBĚR JE JEN NA VÁS. SNADNO MŮŽETE COTTAGE NEBO TVAROH NAHRADIT BEZLAKTÓZOVÝMI VARIANTAMI, PŘÍPADNĚ JE VYNECHAT.

POKUD NEMÁTE RÝŽOVÉ MLÉKO, MŮŽETE POUŽÍT I BĚŽNĚ DOSTUPNÉ KRAVSKÉ.

palacinky_unor_online_billa.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte