Soba nudle s brokolicí, tempehem a javorovým sirupem

  • střední
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

4.0

1x hodnoceno

Asijská kuchyně není jen o rýžových nudlích s kuřecím masem. V Japonsku jsou velmi populární soba nudle, které se připravují z pohanky. Výtečně si rozumí s křupavou brokolicí a aromatickým tempehem. Objevte s námi další exotické chutě!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Tempeh nakrájejte na menší kousky a opečte na oleji dozlatova.
  2. Postupně přisypejte sezam, nasekané pekanové ořechy a vše lehce orestujte.
  3. Sundejte z plotny.
  4. Brokolici nakrájejte na růžičky a spařte.
  5. Zázvor a česnek nastrouhejte najemno.
  6. Přidejte do směsi s tempehem a zakápněte sójovou omáčkou a javorovým sirupem
  7. Soba nudle vařte ve slané vroucí vodě cca 7 minut.
  8. Poté opláchněte.
  9. Nudle přendejte do pánve a promíchejte se všemi surovinami.
  10. Nakonec celé jídlo zakápněte limetkovou šťávou a posypte sezamem.

MarketUP_Gusto_Zari00653_Blog.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte