Slavnostní kuře pečené na pomerančích a medu

  • střední
  • více než 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty

2.8

15x hodnoceno

Pečené kuře je klasika, kterou všichni velmi dobře známe a jedli jsme nespočetněkrát. I tu si ale můžete připravit jako slavnostní jídlo, a to poměrně jednoduše. Stačí přidat pár neobvyklých ingrediencí a netradiční kombinace je na světě. Ideální volba na víkendový oběd. Pak se stačí “jen” rozhodnout: křidýlko, nebo stehýnko?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Kuře osolte a opepřete podle chuti.
  2. V misce smíchejte papriku, kari, med a olej se šťávou z jednoho pomeranče.
  3. Druhý pomeranč nakrájejte na plátky a dejte na dno plechu.
  4. Na pomeranč položte kuře, které potřete připravenou marinádou.
  5. Přidejte zbylé plátky pomeranče, rozmarýn a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 80 minut.
  6. Během pečení kuře několikrát marinádou potřete.

MarketUP_Billa_unor00218_kure_na_pomerancich.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte