Slaný koláč s ředkvičkami a zastřeným vejcem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

Jarní koláč podle našich představ! Přesně takový je tento slaný zázrak s ředkvičkami a zastřeným vejcem. Vychutnejte si jaro na talíři.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Plát listového těsta rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Okraje centimetr široké zarolujte dovnitř, těsto propíchejte vidličkou a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poklaďte plátky ředkviček, osolte a opepřete.
  2. Zakysanou smetanu smíchejte s kozím sýrem a naneste na celou plochu těsta. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
  3. Mezitím si připravte zastřená vejce. Přiveďte k varu litr vody, mírně osolte a vmíchejte do vody lžíci octa. Jedno čerstvé vejce rozklepněte do hrnku.
  4. Promíchejte vroucí octovou vodu a do víru uprostřed nechte sklouznout vejce. Povařte dvě tři minuty, aby žloutek zůstal mírně tekutý, a vyjměte děrovanou naběračkou.
  5. Nechte okapat. Koláč vyjměte z trouby, přidejte plátky šunky, okapaná zastřená vejce a vraťte na 5 minut prohřát do trouby. Jednotlivé porce podávejte ozdobené čerstvé mátou.

BILLA_slany_kolac_s_redkvickami.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte