Jarní koláč podle našich představ! Přesně takový je tento slaný zázrak s ředkvičkami a zastřeným vejcem. Vychutnejte si jaro na talíři.
Slaný koláč s ředkvičkami a zastřeným vejcem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Předkrmy, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Plát listového těsta rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Okraje centimetr široké zarolujte dovnitř, těsto propíchejte vidličkou a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poklaďte plátky ředkviček, osolte a opepřete.
- Zakysanou smetanu smíchejte s kozím sýrem a naneste na celou plochu těsta. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
- Mezitím si připravte zastřená vejce. Přiveďte k varu litr vody, mírně osolte a vmíchejte do vody lžíci octa. Jedno čerstvé vejce rozklepněte do hrnku.
- Promíchejte vroucí octovou vodu a do víru uprostřed nechte sklouznout vejce. Povařte dvě tři minuty, aby žloutek zůstal mírně tekutý, a vyjměte děrovanou naběračkou.
- Nechte okapat. Koláč vyjměte z trouby, přidejte plátky šunky, okapaná zastřená vejce a vraťte na 5 minut prohřát do trouby. Jednotlivé porce podávejte ozdobené čerstvé mátou.