• snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Slaný koláč s hráškem a mátou

Zeleninový koláč, který svítí už z dálky. Přesně tak poznáte hrášková jídla, která jsou svou barvou naprosto specifická. Tomu našemu navíc dodá výtečnou vůni čerstvá máta.

Postup

  1. Na másle zpěňte jarní cibulku a přidejte hrášek (část odložte na zdobení pokrmu). Dochuťte solí a pepřem, podlijte bílým vínem a krátce poduste.
  2. Těsto rozložte na kuchyňskou plochu a na jeho povrch položte kulatou dortovou formu, ve které budete připravovat koláč.
  3. Špičkou nože obkružte formu a vzniklý kruh vtěsnejte do formy.
  4. Formu vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a 10 minut pečte. Formu vyndejte z trouby a na předpečené těsto rozložte dušený hrášek, posypte ho rozdrobenou fetou a zalijte vejci rozšlehanými s mlékem.
  5. Koláč vraťte do trouby a pečte 30 minut při teplotě 180 °C. Nechte ho ve formě prochladnout a povrch poházejte syrovým hráškem a mátou.

BILLA_CZ_slany_kolac_s_hraskem.png