Zeleninový koláč, který svítí už z dálky. Přesně tak poznáte hrášková jídla, která jsou svou svěží barvou naprosto specifická. Tomu našemu navíc dodá výtečnou vůni čerstvá máta. Pozvěte do své kuchyně jaro a připravte si slaný koláč, který je perfektní teplý i studený.
Slaný koláč s hráškem a mátou
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Svačiny
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Na másle zpěňte jarní cibulku a přidejte hrášek (část odložte na zdobení pokrmu). Dochuťte solí a pepřem, podlijte bílým vínem a krátce poduste.
- Listové těsto rozložte na kuchyňskou plochu a na jeho povrch položte kulatou dortovou formu, ve které budete připravovat koláč.
- Špičkou nože obkružte formu a vzniklý kruh vtěsnejte do formy.
- Formu vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a 10 minut pečte. Formu vyndejte z trouby a na předpečené těsto rozložte dušený hrášek, posypte ho rozdrobenou fetou a zalijte vejci rozšlehanými s mlékem.
- Koláč vraťte do trouby a pečte 30 minut při teplotě 180 °C. Nechte ho ve formě prochladnout a povrch poházejte syrovým hráškem a mátou.