Sladká pečená dýně

  • snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Přílohy, Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin

3.5

10x hodnoceno

Výborný podzimní snack, ale také třeba příloha. Kousky pečené dýně hokaido si můžete připravit hezky nasladko a výborně dochutit čerstvým tymiánem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Dýni omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky,
  2. Nakrájené kousky vložte do velké mísy, přidejte máslo, cukr, tymiánové lístky a směs vetřete do plátků.
  3. Takto připravené plátky dyní rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 °C po dobu 20 minut, tedy až dýně změkne, cukr se rozpustí a zkaramelizuje.
  5. Vytáhněte z trouby, potřete medem a podle chuti posypte tymiánem.

GUSTO TIP:

Při pečení plátky dýní otočte, aby se opekly ze všech stran.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte