Silvestrovské koleno

  • střední
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

2.9

65x hodnoceno

Překvapte milovníky masa neodolatelným pečeným kolenem podle receptu od Honzy Punčocháře. Máme pro vás totiž tip na dokonale vypečenou kůrčičku, která vás zkrátka dostane. A to díky použití octa a soli. Pro doplnění pak stačí už jen jablečný křen, známý také jako vejmrda, a miska marinované zeleniny. Nejen silvestrovské hodování může začít!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Vepřové koleno protkněte česnekem a přendejte ho do pekáče.
  2. Osolte, přidejte nové koření, bobkový list, celý pepř a libeček.
  3. Poté přisypte nahrubo nakrájenou cibuli.
  4. Koleno podlijte vodou a pečte při 120 °C doměkka asi 4 hodiny. Nezapomeňte podlévat průběžně, aby se cibule nepřipálila. 
  5. Koleno poté nechte vychladnout.
  6. Ocet smíchejte se solí, štětečkem naneste na kůži a připravené koleno nechte nezabalené v lednici vychladit do druhého dne, nebo cca 6 hodin.
  7. Poté troubu rozpalte na 230 °C a koleno znovu pečte 30–35 minut, dokud nebude kůže úplně křupavá. 

Postup jablečný křen:

  1. Jablka nastrouhejte, přidejte šťávu z citronu, sůl, třtinový cukr a křen.
  2. Na závěr zjemněte smetanou.

GUSTO TIP: 

Vhodnou přílohou je také marinovaná zelenina ve sladkokyselém nálevu.

pecene-koleno_punchochar_listopad.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte