Severské pečené brambory s mletým masem

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty, Vaříme ze 7 surovin

3.3

8x hodnoceno

Masové kuličky, sekaná, ragú nebo karboše. Mleté maso má v mnoha kuchyních svou nezastupitelnou roli a dodává jídlu tu správnou strukturu. Švédskou klasiku s krémovou omáčkou určitě znáte, takže vám nic nebrání vyzkoušet něco nového. Třeba tyto severské pečené brambory! Recept pro 4 osoby.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Brambory omyjte a dejte vařit do osolené vroucí vody.
  2. Mezitím si nakrájejte červenou cibuli a nechte cca 5 minut krátce zarestovat, následně přidejte vepřové maso.
  3. Přisypte pepř, kmín a opékejte tak dlouho, dokud se maso nezatáhne.
  4. Přilijte vývar a postupně vyvařte veškerou tekutinu.
  5. Jakmile budou brambory uvnitř měkké, oloupejte z nich slupku a na druhé pánvi je s trochou sádla opékejte asi 15 minut.
  6. Nasekejte kopr a smíchejte se smetanou.
  7. Nakonec vše zlehka promíchejte a dosolte dle chuti.

MarketUp_Billa_Srpen01008_Hovezi_mlete_Blog.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte