Sendvič s Pražskou šunkou od kosti

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin, Recepty

4.5

2x hodnoceno

Představte si kvalitní tradiční ingredience v netradičním spojení. Mluvíme o kombinaci šunky od kosti se sýrem, která ještě nikdy nikoho na světě neurazila. Když si dopřejete o pár minut na přípravu navíc, vykouzlíte i originální rajčatovou salsu, která ve spojení s lahodným rozteklým sýrem posune váš sendvič o úroveň výš.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte rajčatový dip.
  2. Nakrájejte si cibuli na kostičky a na másle ji zpěňte dozlatova, přidejte krájená rajčata a nasekaný tymián.
  3. Na mírném plameni pak nechte vše pod pokličkou probublávat asi 15 minut.
  4. V závěru přidejte prolisovaný česnek, osolte a opepřete.
  5. Na grilovací pánvi opečte jednotlivé plátky toustového chleba.
  6. Jednu stranu toastu potřete ještě teplým rajčatovým dipem.
  7. Položte plátek eidamu, navrstvěte šunku a obložte druhým plátkem eidamu spolu s druhým plátkem toustového chleba.
  8. Takto připravený toust spojte párátkem a 5 minut zprudka zapečte v troubě.

Billa_kveten02030_sunka_od_kosti.jpg

Sdílejte