Salát z fazolových lusků s bazalkou a přírodním sýrem

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Předkrmy, Saláty

4.7

3x hodnoceno
I z několika málo surovin můžete vykouzlit skvělý salát, který může zastat hlavní jídlo, ale i předkrm. Klíčem k úspěchu je pak dobře ochucená zálivka, která mu dodá tu správnou šťávu!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Fazolové lusky nejprve propláchněte čistou vodou a odstraňte z nich nožem nebo odtrhnutím tužší konce.
  2. Poté lusky vhoďte do vroucí, osolené vody, krátce povařte cca 30 vteřin a hned zchlaďte ve studené vodě.
  3. V menším rendlíku přiveďte k varu vodu, přilijte do ní ocet a plotnu ztlumte na střední plamen.
  4. Vejce vyklepněte do lžíce, roztočte ve vodě vír a opatrně ho do něj vlijte.
  5. Maximálně do minuty bude zastřené vejce hotové. Poté ho zchlaďte ve studené vodě, aby se zastavil var. Stejně připravte i ostatní vajíčka.
  6. Bazalku a česnek nakrájejte najemno a smíchejte se všemi ingrediencemi na zálivku.
  7. Poté ji promíchejte s lusky a ochuťte solí a pepřem.
  8. Porci na talíři dozdobte nočky z přírodního sýra, zastřeným vejcem a mandlemi.

fazolovy-salat_zari_BILLA-Gusto.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte