Salát Waldorf s krůtím masem

  • střední
  • do 30 minut
  • Saláty, Večeře, Masové recepty, Vaříme do 30 min

0.0

0x hodnoceno

Známe pár zastánců názoru, že salát vlastně není pořádné jídlo. S tím ale nemůžeme tak úplně souhlasit, protože … šťavnaté plátky masa, kousky ovoce, zelenina a sýr? Něco takového musí přece pořádně zasytit. Přesvědčte se s námi a dejte zelenou masovým salátům!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejdříve si rozpalte pánev. Každé prso podélně rozřízněte, vychází to na dva plátky z jednoho prsa, jen aby nebylo maso příliš tlusté. Potřete olejem, osolte a opepřete.
  2. Opékejte z každé strany zhruba 4–5 minut. Kontrolujte krůtí maso pohmatem, zda již není hotové. Sundejte z plamene, zakryjte dalším talířem a nechte pomalu odpočinout.
  3. Řapíkatý celer očistěte od části bílého spodního košťálu a nakrájejte na větší kousky. Ty vsypte do osolené vroucí vody a krátce povařte, asi jen 1 minutu. Po vyjmutí z hrnce ihned zchlaďte ve vodě s ledem.
  4. Nakrájejte na stejně velké kousky zbylou zeleninu, ovoce a sýr s modrou plísní. Jablko pak zakápněte citronem, aby vám nezčernalo. Pekanové ořechy nasekejte na velké kousky.
  5. V misce prošlehejte majonézu, jogurt, ocet a dochuťte solí a pepřem.
  6. Ingredience (kromě masa) dobře smíchejte se zálivkou. Odpočaté maso nakrájejte na tenčí plátky a servírujte se salátem.

GUSTO TIP:

POKUD NEMÁTE RÁDI KRŮTÍ MASO NEBO JSTE HO NESEHNALI, URČITĚ MŮŽETE POUŽÍT I KUŘECÍ PRSA.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte