Známe pár zastánců názoru, že salát vlastně není pořádné jídlo. S tím ale nemůžeme tak úplně souhlasit, protože … šťavnaté plátky masa, kousky ovoce, zelenina a sýr? Něco takového musí přece pořádně zasytit. Přesvědčte se s námi a dejte zelenou masovým salátům!
Salát Waldorf s krůtím masem
- střední
- do 30 minut
- Saláty, Večeře, Masové recepty, Vaříme do 30 min
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejdříve si rozpalte pánev. Každé prso podélně rozřízněte, vychází to na dva plátky z jednoho prsa, jen aby nebylo maso příliš tlusté. Potřete olejem, osolte a opepřete.
- Opékejte z každé strany zhruba 4–5 minut. Kontrolujte krůtí maso pohmatem, zda již není hotové. Sundejte z plamene, zakryjte dalším talířem a nechte pomalu odpočinout.
- Řapíkatý celer očistěte od části bílého spodního košťálu a nakrájejte na větší kousky. Ty vsypte do osolené vroucí vody a krátce povařte, asi jen 1 minutu. Po vyjmutí z hrnce ihned zchlaďte ve vodě s ledem.
- Nakrájejte na stejně velké kousky zbylou zeleninu, ovoce a sýr s modrou plísní. Jablko pak zakápněte citronem, aby vám nezčernalo. Pekanové ořechy nasekejte na velké kousky.
- V misce prošlehejte majonézu, jogurt, ocet a dochuťte solí a pepřem.
- Ingredience (kromě masa) dobře smíchejte se zálivkou. Odpočaté maso nakrájejte na tenčí plátky a servírujte se salátem.
GUSTO TIP:
POKUD NEMÁTE RÁDI KRŮTÍ MASO NEBO JSTE HO NESEHNALI, URČITĚ MŮŽETE POUŽÍT I KUŘECÍ PRSA.