Salát Waldorf s krůtím masem

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Známe pár zastánců názoru, že salát vlastně není pořádné jídlo. S tím ale nemůžeme tak úplně souhlasit, protože … šťavnaté plátky masa, kousky ovoce, zelenina a sýr? Něco takového musí přece pořádně zasytit. Přesvědčte se s námi a dejte zelenou masovým salátům!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejdříve si rozpalte pánev. Každé prso podélně rozřízněte, vychází to na dva plátky z jednoho prsa, jen aby nebylo maso příliš tlusté. Potřete olejem, osolte a opepřete. Opékejte z každé strany zhruba 4–5 minut. Kontrolujte maso pohmatem, zda již není hotové. Sundejte z plamene, zakryjte dalším talířem a nechte pomalu odpočinout.
  2. Řapíkatý celer očistěte od části bílého spodního košťálu a nakrájejte na větší kousky. Ty vsypte do osolené vroucí vody a krátce povařte, asi jen 1 minutu. Po vyjmutí z hrnce ihned zchlaďte ve vodě s ledem.
  3. Nakrájejte na stejně velké kousky zbylou zeleninu, ovoce a sýr. Jablko pak zakápněte citronem, aby vám nezčernalo. Pekanové ořechy nasekejte na velké kousky. V misce prošlehejte majonézu, jogurt, ocet a dochuťte solí a pepřem.
  4. Ingredience (kromě masa) dobře smíchejte. Odpočaté maso nakrájejte na tenčí plátky a servírujte se salátem.

MarketUp_Billa_Srpen01029_Kruti_Salat_Blog.jpg

Sdílejte