Zelené, nebo žluté fazolky? Perfektní zelenina, bez které si nedovedeme představit letní měsíce. Dají se připravit na mnoho způsobů jako třeba salát! Fazolky jsou dnes nedílnou součástí gastronomie a pěstují se v řadě zemí. V sezóně jsou nejlepší čerstvé, ale jsou vhodné k zamražení a neztratí výživovou hodnotu.
Salát se zelenými fazolkami a kroupami
- střední
- do 60 minut
- Saláty, Vaříme ze 7 surovin
4.5
4x hodnoceno
Postup
- Ječné kroupy zalijte vodou a nechte přes noc máčet.
- Druhý den povařte kroupy v osolené vodě do změknutí, asi 15–20 minut.
- Vyjměte z vody a nechte okapat.
- Ve stejné vodě povařte asi 7 minut zelené fazolky a sceďte.
- V míse smíchejte kroupy a fazolky, přidejte nasekaný česnek, petrželku a kopr.
- Zastříkněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Promíchejte a můžete podávat.