Salát se zelenými fazolkami a kroupami

  • střední
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty

4.5

2x hodnoceno

Zelené nebo žluté fazolky? Perfektní zelenina, bez které si nedovedeme představit letní měsíce. Dají se připravit na mnoho způsobů jako třeba salát! Fazolky jsou dnes nedílnou součástí gastronomie a pěstuje se v řadě zemí. V sezóně jsou fazolky nejlepší čestvé, ale jsou vhodné k zamražení a neztratí výživovou hodnotu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ječné kroupy zalijte vodou a nechte přes noc máčet.
  2. Druhý den povařte kroupy v osolené vodě do změknutí, asi 15-20 minut.
  3. Vyjměte z vody a nechte okapat.
  4. Ve stejné vodě povařte asi 7 min zelené fazolky a sceďte.
  5. V míse smíchejte kroupy a fazolky, přidejte nasekaný česnek, petrželku a kopr.
  6. Zastříkněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
  7. Promíchejte a můžete podávat.

shutterstock_451992904_1920_1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte