Salát se zelenými fazolkami a kroupami

  • střední
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty

4.5

4x hodnoceno

Zelené, nebo žluté fazolky? Perfektní zelenina, bez které si nedovedeme představit letní měsíce. Dají se připravit na mnoho způsobů jako třeba salát! Fazolky jsou dnes nedílnou součástí gastronomie a pěstují se v řadě zemí. V sezóně jsou nejlepší čerstvé, ale jsou vhodné k zamražení a neztratí výživovou hodnotu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Ječné kroupy zalijte vodou a nechte přes noc máčet.
  2. Druhý den povařte kroupy v osolené vodě do změknutí, asi 15–20 minut.
  3. Vyjměte z vody a nechte okapat.
  4. Ve stejné vodě povařte asi 7 minut zelené fazolky a sceďte.
  5. V míse smíchejte kroupy a fazolky, přidejte nasekaný česnek, petrželku a kopr.
  6. Zastříkněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
  7. Promíchejte a můžete podávat.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte