Salát s restovanou dýní a krevetami

  • snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Saláty, Vaříme do 30 min

4.0

1x hodnoceno

Z méně známých ingrediencí můžeme mít občas respekt, ale u přípravy krevet se opravdu není čeho bát. Jsou hotové během několika málo minut a báječně se doplňují s lehkým salátem a opečeným toastem. Za chvíli tak máte na stole gurmánskou večeři, se kterou zazáříte před svými přáteli i rodinou!

Postup salát

  1. Dýni oloupejte, rozkrojte a nakrájejte na tenké plátky, které v hlubší pánvi zprudka orestujte.
  2. Osmaženou dýni osolte, opepřete a přendejte na papírový ubrousek, aby vychladla.
  3. V hluboké míse smíchejte mix salátů, kukuřici, rajčata, zakápněte octem nebo třeba citronem a společně promíchejte s dýňovým olejem.
  4. Salát servírujte s natrhaným sýrem a ozdobte restovanou dýni.

Postup krevety na česneku s chilli

  1. Najemno nakrájejte česnek, chilli a petřželku.
  2. V pánvi na troše oleje orestujte česnek dozlatova, následně přihoďte chilli a nakonec krevety.
  3. Vše společně jen pár minut prohřejte, osolte a opepřete.
  4. Při servírování krevety ozdobte hladkolistou petrželí a podávejte s opečeným toustovým chlebem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte