Z méně známých ingrediencí můžeme mít občas respekt, ale u přípravy krevet se opravdu není čeho bát. Jsou hotové během několika málo minut a báječně se doplňují s lehkým salátem a opečeným toastem. Za chvíli tak máte na stole gurmánskou večeři, se kterou zazáříte před svými přáteli i rodinou!
Salát s restovanou dýní a krevetami
- snadné
- do 30 minut
- Předkrmy, Saláty, Vaříme do 30 min
4.0
1x hodnoceno
Postup salát
- Dýni oloupejte, rozkrojte a nakrájejte na tenké plátky, které v hlubší pánvi zprudka orestujte.
- Osmaženou dýni osolte, opepřete a přendejte na papírový ubrousek, aby vychladla.
- V hluboké míse smíchejte mix salátů, kukuřici, rajčata, zakápněte octem nebo třeba citronem a společně promíchejte s dýňovým olejem.
- Salát servírujte s natrhaným sýrem a ozdobte restovanou dýni.
Postup krevety na česneku s chilli
- Najemno nakrájejte česnek, chilli a petřželku.
- V pánvi na troše oleje orestujte česnek dozlatova, následně přihoďte chilli a nakonec krevety.
- Vše společně jen pár minut prohřejte, osolte a opepřete.
- Při servírování krevety ozdobte hladkolistou petrželí a podávejte s opečeným toustovým chlebem.