Salát s brokolicí, ředkvičkami a jogurtovým dipem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vege & vegan, Saláty

3.6

21x hodnoceno
Jarní počasí v nás probouzí chutě na svěží saláty, odlehčená jídla a čerstvé suroviny obecně. Není tedy divu, že jsme pro vás připravili salát, který svou barvou k jaru rozhodně pasuje. Brokolice, ředkvičky, rukola, vše doplněné o výtečný jogurtový dip. Chcete vědět, jak jsme docílili toho, že je náš salát tak krásně zelený? Pusťte si náš videorecept!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Brokolici omyjte a rozeberte na menší růžičky.
  2. Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a dejte vařit.
  3. Jakmile začne vřít, přisypte do ní brokolici, nechte 2 minuty vařit a poté prudce zchlaďte.
  4. Následně ji dejte okapat do cedníku.
  5. Omyté ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a jarní cibulku na kolečka.
  6. Brokolici, ředkvičky i cibulku přesuňte do mísy a přidejte opláchnuté lístky rukoly.
  7. Jogurt smíchejte se šťávou z citronu a pomeranče, hořčicí a nasekaným koprem.
  8. Osolte a opepřete a promíchejte. Hotový dip přidejte do salátu a opět promíchejte.
  9. Na závěr můžete ozdobit čerstvými klíčky. 

brokolicovy-salat_Gusto-jaro.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte