Rychlý krůtí guláš s chlebem

  • snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

2.7

26x hodnoceno

Přemýšleli jste někdy, z čeho všeho si můžete připravit oblíbený guláš? Klasiku v podobě hovězího nebo vepřového jistě znáte, ale co takový krůtí? Jeho příprava není nijak časově náročná a ostatní suroviny vám budou dobře známé. Ochutnejte tuto specialitu z dietnějšího masa a překvapte příbuzné chutným obědem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte nahrubo a vhoďte do pánve s rozpáleným olejem.
  2. Restujte dozlatova. Poté přisypte očištěné a na kostky nakrájené maso.
  3. Zvyšte plamen a stálého míchání ho rychle zatáhněte.
  4. Přisypte hladkou mouku, znovu promíchejte a krátce orestujte, aby se nic nepřipálilo.
  5. Snižte plamen a přidejte majoránku, sladkou papriku, kmín a pálivou papriku.
  6. Znovu jen krátce promíchejte a orestujte, aby koření nezhořklo.
  7. Zalijte vývarem, přidejte rajčatový protlak, zvyšte plamen a dobře promíchejte.
  8. Osolte, opepřete a vařte pod pokličkou asi 30 minut. Nechte jen lehce probublávat.
  9. Během vaření guláš párkrát promíchejte.
  10. Chvíli před koncem přidejte prolisovaný česnek a případně dosolte.
  11. Guláš podávejte zasypaný čerstvou majoránkou a s krajícem chleba.

GUSTO TIP:

GULÁŠ MŮŽETE KLASICKY ZAHUSTIT I STŘÍDOU Z CHLEBA. STAČÍ JI PŘIDAT K MASU A NECHAT ROZVAŘIT.

kruti-gulas_unor_online_billa.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte