Rychlé tvarohové koblížky bez kynutí

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Recepty

4.0

4x hodnoceno
Sladké koblížky, které nemusí vůbec kynout a jsou hotové během několika minut? Není problém, přesně takový recept má v rukávu Markéta v troubě. Hodí se na valentýnské menu, ale dát si ho můžete klidně i jen tak k odpolední kávě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Do misky dejte tvaroh, mléko, vejce, rum, špetku soli a metličkou promíchejte.
  2. Přisypte mouku předem promíchanou s kypřicím práškem a spojte v řídké lepivé těsto.
  3. Smažte na mírném plameni ve vysoké vrstvě oleje (cca 175 °C) jako klasické koblížky, pěkně dozlatova.
  4. Těsto nabírejte po lžících a vždy stáhněte do horkého oleje druhou lžící.
  5. Poté koblížky vyjměte z oleje na tác s ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
  6. Posypte moučkovým cukrem s vanilkou a podávejte.

GUSTO TIP:

KOBLÍŽKY MŮŽETE PODÁVAT SE ZAKYSANOU SMETANOU A MARMELÁDOU. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte