Rustikální bageta plněná pečenou šunkou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Svačiny, Snídaně, Vaříme do 30 min

0.0

0x hodnoceno

Kombinace sladké a slané chuti mnoho lidí neláká. Věřte ale, že spojení sladkého medu s říznou hořčicí, čerstvá zelenina, kvalitní šunka a pečivo, to jsou základy, na kterých se dá stavět výjimečná svačina na cesty, ale i chutné pohoštění na piknik s přáteli.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Na pánvi s kapkou oleje opečte plátky šunky.
  2. Rozkrojte bagetu, vnitřkem ji položte na pánev a opečte do křupava.
  3. V malé misce smíchejte med, hořčici, jemně nasekaný tymián, mletý pepř a vše promíchejte.
  4. Listy salátu pečlivě omyjte, osušte v utěrce a natrhejte na menší kousky.
  5. Do rozehřáté pánve s kapkou oleje opatrně rozklepněte křepelčí vajíčko.
  6. Stačí minuta na pánvi, žloutek by měl zůstat tekutý.
  7. Na obě strany bagety naneste hořčičný dresing a střídavě prokládejte salát se šunkou.
  8. Na závěr přidejte křepelčí vajíčko, jako pomyslnou třešničku na dortu a vychutnávejte.

Billa_Duben01425_pecena_sunka.jpg

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte