Kombinace sladké a slané chuti mnoho lidí neláká. Věřte ale, že spojení sladkého medu s říznou hořčicí, čerstvá zelenina, kvalitní šunka a pečivo, to jsou základy, na kterých se dá stavět výjimečná svačina na cesty, ale i chutné pohoštění na piknik s přáteli.
Rustikální bageta plněná pečenou šunkou
- snadné
- do 30 minut
- Svačiny, Snídaně, Vaříme do 30 min
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Na pánvi s kapkou oleje opečte plátky šunky.
- Rozkrojte bagetu, vnitřkem ji položte na pánev a opečte do křupava.
- V malé misce smíchejte med, hořčici, jemně nasekaný tymián, mletý pepř a vše promíchejte.
- Listy salátu pečlivě omyjte, osušte v utěrce a natrhejte na menší kousky.
- Do rozehřáté pánve s kapkou oleje opatrně rozklepněte křepelčí vajíčko.
- Stačí minuta na pánvi, žloutek by měl zůstat tekutý.
- Na obě strany bagety naneste hořčičný dresing a střídavě prokládejte salát se šunkou.
- Na závěr přidejte křepelčí vajíčko, jako pomyslnou třešničku na dortu a vychutnávejte.