Rolky s krůtí pěnou s kapustou

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

4.9

7x hodnoceno

Pavla Berkyho jistě znáte ze soutěže MasterChef Česko 2020. Společně s Romanem a dalšími ukázali své kuchařské umění naplno. A právě Pavel byl pozván do kuchařské výzvy, kterou nelze odmítnout. Uvařit podle fotky lednice. Jak to zvládl? Připravil nevšední a především parádní chuťový zážitek – rolky s krůtí pěnou a kapustou jen tak někde neuvidíte.

Postup:

  1. Krůtí maso nakrájejte na menší kousky a dejte do mixéru. Přidejte smetanu a vše rozmixujte na hladkou kompaktní kaši.
  2. Dochuťte solí a pepřem a přendejte do cukrářského sáčku. Plátky anglické slaniny rozložte na potravinovou fólii tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly.
  3. Krůtí pěnu nastříkejte na kraj připraveného lůžka ze slaniny a zabalte do rolky. Pomocí fólie pořádně utáhněte a dejte zatím stranou.
  4. Do menšího hrnce vložte kus pečicího papíru. Nalijte ocet, olivový olej a cukr. Přidejte omytá rajčata a vše pořádně promíchejte. Na mírném ohni nechte rajčata glazovat.
  5. Všechna tekutina by se měla postupně odpařit a vytvořit sirupovou konzistenci. Poté rajčata odstavte z plotny a dejte stranou až do servírování.
  6. Z kapustiček sloupněte 1–2 vrstvy vrchních lístků. Rozpulte je a omyjte. Na pánvi rozehřejte kousek másla a přidejte kapustičky.
  7. Osolte, opepřete a restujte přibližně 3 minuty, až je kapusta měkká.
  8. Připravte si hrnec s vodou, kterou přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte připravené krůtí rolky a vařte 8–10 minut, podle velikosti rolek.
  9. Poté je z vody vyndejte a stáhněte fólii. Do pánve, kde jste restovali kapustu, přidejte větší lžíci másla.
  10. Jakmile je pánev dostatečně rozehřátá, dejte do ní rolky a opečte z každé strany dozlatova.
  11. Připravte si vodní lázeň. V míse smíchejte žloutky se solí a pepřem a vše prošlehejte kuchyňskou metlou.
  12. Mísu položte na hrnec s vodou a začněte směs šlehat. Postupně přilévejte prosecco, až vznikne hustší omáčka. Konzistencí bude připomínat domácí majonézu.
  13. Rolky překrojte a dejte na talíř. Přidejte omáčku z prosecca a podávejte s kapustou a glazovanými rajčaty.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte