Rizoto s medvědím česnekem

  • střední
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

2.7

49x hodnoceno

Znáte medvědí česnek? Tato typicky jarní rostlinka může skvěle hrát v oblíbeném pestu, ale pochutnáte si na ní i v celé řadě dalších pokrmů. Tento recept na rizoto s medvědím česnekem vás o tom snadno přesvědčí!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Šalotku nejprve nakrájejte najemno.
  2. Rozpalte v hrnci lžíci olivového oleje a na mírném plameni restujte šalotku dosklovata.
  3. Přisypte nevařenou (propranou) rýži a znovu chvíli restujte.
  4. Poté přilijte víno a míchejte na mírném plameni, aby se vyvařil alkohol.
  5. Po dávkách pak podlévejte vývarem a vařte, dokud není rýže na skus.
  6. Ztlumte plamen, vmíchejte medvědí česnek nakrájený najemno, parmezán, opepřete a přidejte máslo.
  7. Na závěr dosolte. Podávejte zasypané mandlemi, ozdobené čerstvým sýrem a čerstvým medvědím česnekem.

Rizoto-s-medvedim-cesnekem_BILLA_online-kveten.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte