• snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Řecký salát se sedmikráskou

Červená cibule, olivy, olivový olej, krásně zralá voňavá rajčata, to jsou ingredience, které si všichni spojíme s řeckým salátem. Nebojte se si jej připravit k obědu během teplého jarního dne. Ozvláštněte si navíc salát sedmikráskami. Usmějí se na vás z talíře pro lepší den!

Postup

  1. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a cibuli na tenké plátky.
  2. Okurku nakrájejte na menší kostky a olivy nechte vcelku.
  3. Salát nekrájejte, ale natrhejte, aby si udržel svou křehkost.
  4. Rozpalte si grilovací pánev a krátce opečte nakrájenou bagetu.
  5. Připravenou zeleninu smíchejte s umytými lístky pampelišek a s květy sedmikrásky.
  6. Salát lehce zakápněte extra panenským olivovým olejem a podle chuti přidejte dýňový, osolte a opepřete a podávejte s křupavou bagetou.

Billa_kveten01956_jarni_salat.jpg