- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty
0.0
0x hodnoceno
Řecký salát se sedmikráskou
Červená cibule, olivy, olivový olej, krásně zralá voňavá rajčata, to jsou ingredience, které si všichni spojíme s řeckým salátem. Nebojte se si jej připravit k obědu během teplého jarního dne. Ozvláštněte si navíc salát sedmikráskami. Usmějí se na vás z talíře pro lepší den!
Postup
- Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a cibuli na tenké plátky.
- Okurku nakrájejte na menší kostky a olivy nechte vcelku.
- Salát nekrájejte, ale natrhejte, aby si udržel svou křehkost.
- Rozpalte si grilovací pánev a krátce opečte nakrájenou bagetu.
- Připravenou zeleninu smíchejte s umytými lístky pampelišek a s květy sedmikrásky.
- Salát lehce zakápněte extra panenským olivovým olejem a podle chuti přidejte dýňový, osolte a opepřete a podávejte s křupavou bagetou.