Rajčata pečená s česnekem, tymiánem a sýrem feta

  • snadné
  • do 60 minut
  • Večeře, Vege & vegan, Přílohy

2.8

25x hodnoceno

Pečená zelenina se dá připravovat celý rok, ale hodí se obzvlášť v podzimních měsících, kdy nemáme chuť na studené pokrmy. Zkuste náš recept na rajčata pečená s česnekem a sýrem feta. Pečená rajčata si můžete dát jako přílohu nebo jen tak samotné. Pochutnáte si v každém případě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Připravte si nerezovou zapékací nádobu a na dno vyskládejte oba druhy rajčat, česnek a sýr feta nakrájený na plátky.
  2. Zakapejte olivovým olejem, vinným octem a citronovou šťávou. Posypte třtinovým cukrem a přihoďte snítky tymiánu.
  3. Opepřete a osolte podle chuti. Se solí buďte opatrní, protože feta je slaná. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 45 minut.
  4. Podávejte s plátky opečeného bílého chleba.

BILLA_CZ_rajcata_pecena_s_cesnekem_a_syrem_feta.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte