Quiche s Lučinou, batáty a cuketou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Slaný koláč, takzvané quiche, je tradiční francouzskou specialitou. Velice populární je třeba lotrinský (quiche Lorraine), ale my pro vás máme jiné, možná trochu nevšední, spojení. Batáty, cuketa a vypečenou slaninu se smetanovou Lučinou. Ochutnejte!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Potřete plech olivovým olejem a rozprostřete na něj tenké plátky batátu, cukety a kostičky slaniny.
  2. Osolte a dejte na 10 minut péct do trouby na 200 °C.
  3. Vejce vyšlehejte do pěny, osolte, opepřete, přidejte Lučinu a ještě chvilku mixujte.
  4. Přisypte nastrouhaný sýr a jemně nasekané bylinky.
  5. Formu na koláč vymažte máslem a vložte do ní rozválené listové těsto.
  6. Dno párkrát propíchněte vidličkou, vlijte směs vajec s Lučinou a poklaďte plátky předpečených batátů a cukety se slaninou.
  7. Okořeňte troškou muškátového oříšku a dejte péct na 170 °C dozlatova (asi 40 minut).

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte