Pomalu pečený bůček

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme ze 7 surovin

3.4

47x hodnoceno

Křupavá kůrčička a šťavnaté kousky masa. Přesně takový je pomalu pečený bůček a právě takovému zvládne odolat jen málo masožravců. Sice není hotový za pár minut, ale čekání se rozhodně vyplatí.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C.
  2. Velmi ostrým nožem nařízněte kůži masa tak, aby vznikly tvary kosočtverců.
  3. Maso posolte, posypte granulovaným česnekem a paprikou a vetřete koření do masa, pak ho celé obalte v hořčici a nalijte na něj 2 lžíce oleje.
  4. Zbývající olej přidejte do pekáče a takto připravené maso vložte do předehřáté trouby.
  5. Po 20 minutách, až kůže trochu zhnědne, snižte teplotu a pečte další 3 hodiny při 150 °C.
  6. Zvyšte teplotu na 200 °C a opékejte ještě 20 minut.
  7. Vytáhněte maso z trouby, nechte asi 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte a podávejte.

Gusto tip:

Kůžička bude ještě křupavější, pokud ji před pečením potřete octem.

peceny-bucek-gusto-1920x1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte