Polévka z pečeného kuřete s fritátovými nudlemi

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.3

3x hodnoceno

Základem této silné polévky je pečené kuře nebo jeho nespotřebované kousky z předchozího dne. Proto je také ideální jako zero waste recept.

Suroviny

Počet osob

-
+
  1. V silnostěnném hrnci rozehřejte malou lžičku oleje. Zprudka v ní opečte kousky kuřete i s kostmi. Dejte pozor, aby se nic nepřipálilo. Zalijte litrem studené vody.
  2. Očistěte mrkev a přidejte jednu podélně rozříznutou mrkev do hrnce. K ní přisypte obě přepůlené cibulky. Slupku z cibule neodstraňujte, pouze dobře očistěte. Slupka totiž polévku krásně obarví.
  3. Stroužky česneku také není potřeba loupat, přidejte je do polévky se slupkou. Zbývá přidat bobkový list, kuličky nového koření, svázanou petržel a osolit.
  4. Vařte na mírném plameni cca 40 minut.
  5. Polévku sceďte do druhého hrnce, maso dejte stranou a oberte ho.
  6. Nakrájejte zbylé dvě mrkve na velmi jemné proužky a přidejte do vývaru spolu s hráškem. Zavařte jen krátce cca 5 minut, aby nám zelenina příliš nezměkla. Dosolte dle chuti a zasypte obraným masem.

Postup fritátové nudličky:

  1. Fritátové nudle se dělají stejně jako základní těsto na palačinky. Nejprve si smíchejte mouku s vejcem, mlékem a osolte. Přidejte nadrobno posekanou petržel, vyšlehejte a nechte 5 minut odstát.
  2. Pokud máte dobrou pánev na palačinky, stačí pánev jen potřít ubrouskem namočeným v oleji. Pánev rozpalte na středním plameni. Naběračkou nalijte do pánve velmi tenkou vrstvu těsta. Palačinky opečte z obou stran dozlatova, jen lehce.
  3. Vychladlé palačinky nakrájejte na tenké nudličky, které následně překrojte na menší sousta. Mezitím rozpalte hlubokou pánev s větším množstvím oleje. Připravené nudličky palačinek smažte na středním plameni dokřupava.

 

BILLA_leden_online_polevkafritatovenudle.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte