Polentové trojúhelníčky se slaninou, modrým sýrem a datlemi
- velmi snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Recepty
4.0
2x hodnoceno
Vytvořte jedinečný předkrm! A to nejen na silvestra, ale i jiné oslavy jako například narozeniny či rodinnou sešlost. Takovým skvostem nikoho rozhodně neurazíte, právě naopak.
Postup
- Polentu uvařte ve slané vodě podle nálevu na obalu.
- Pak ji přesuňte do hranaté nádoby, uhlaďte a nechte vychladnout.
- Jakmile je polenta studená, nakrájejte ji na trojúhelníčky a pečte v grilovací pánvi na troše olivového oleje asi 5 minut hezky do křupava.
- Trojúhelníčky vyjměte z pánve a odložte na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný tuk.
- Datle vypeckujte a sýr nalámejte na kousky.
- Ve vrstvách naskládejte na polentu kousky slaniny, datle a sýr.
- Propíchněte párátky a podávejte.
Tip: Polentu můžete uvařit o den dříve, zakrýt potravinovou fólií a nechat v lednici přes noc, aby se vychladila a pořádně ztuhla.