Pohankový salát s řepou
- střední
- do 60 minut
- Vege & vegan, 4 roční období, Recepty
4.5
2x hodnoceno
Zasytí, je plný nádherných podzimních barev a skvěle voní! Uvařte si během sychravých dnů tuto pohankovou specialitu, natáhněte se na gauč a relaxujte.
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Červenou řepu nakrájejte na menší kousky a v míse promíchejte s olivovým olejem, octem, solí a rozmarýnem.
- Dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte péct asi 40 minut.
- Pohanku uvařte podle návodu, slijte a dejte stranou.
- V hrnci rozehřejte olej a za občasného míchání restujte nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
- Jakmile cibule zesklovatí, přidejte česnek a restujte zhruba další dvě minuty.
- Přidejte špenát, nechte ho chvíli opékat doměkka a následně promíchejte s uvařenou pohankou.
- Podle chuti osolte a opepřete. Salát podávejte s upečenou červenou řepou, vlašskými ořechy a kozím sýrem.