Pohankový salát s řepou

  • střední
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

4.5

2x hodnoceno

Zasytí, je plný nádherných podzimních barev a skvěle voní! Uvařte si během sychravých dnů tuto pohankovou specialitu, natáhněte se na gauč a relaxujte.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Červenou řepu nakrájejte na menší kousky a v míse promíchejte s olivovým olejem, octem, solí a rozmarýnem.
  3. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte péct asi 40 minut.
  4. Pohanku uvařte podle návodu, slijte a dejte stranou.
  5. V hrnci rozehřejte olej a za občasného míchání restujte nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
  6. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte česnek a restujte zhruba další dvě minuty.
  7. Přidejte špenát, nechte ho chvíli opékat doměkka a následně promíchejte s uvařenou pohankou.
  8. Podle chuti osolte a opepřete. Salát podávejte s upečenou červenou řepou, vlašskými ořechy a kozím sýrem.⁠

influ_listopad_pohankovásalát.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte