Podzimní miska s marinovaným tofu

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

5.0

4x hodnoceno

Pestrobarevné jídlo, které vám bude chutnat od prvního do posledního sousta! Při tvorbě tohoto receptu na podzimní misku jsme se inspirovali pokrmy jako je poke bowl nebo buddha bowl. Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme vařit!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Tofu nejprve nakrájejte na stejně velké kostičky. Poté si připravte marinádu smícháním všech tekutých ingrediencí, dobře je prošlehejte a přidejte zbytek surovin.
  2. Do marinády přisypte kostičky tofu a marinujte asi 30 minut.
  3. Mezitím dejte vařit rýži.
  4. Žampiony nakrájejte na menší kousky a spolu s ořechy orestujte na nejnižším plameni na kapce slunečnicového oleje. Nesmí se spálit.
  5. Dochuťte solí, pepřem a na chvíli přidejte na tenké plátky nakrájenou mrkev. Krátce prohřejte.
  6. Namarinované tofu opatrně orestujte na pánvi nebo rendlíčku lehce dozlatova.
  7. Do misky si připravte porci rýže, přidejte čekanku, listy salátu, orestované žampiony s ořechy a mrví a samozřejmě orestované tofu. 
  8. Na ozdobu přidejte semínka z granátového jablka a čerstvý koriandr.

podzimni-miska_listopad_video-BILLA.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte