Poctivá krkovička s ragú

  • snadné
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Někdo zkrátka nedá dopustit na pořádný flák masa, který si s chutí dopřeje na grilovačce, ale klidně i běžně k obědu. Podobné chutě má i soutěžící MasterChef Česko Roman Staša, který pro letní číslo Gusto magazínu sepsal recept hodný masové hostiny. Krkovička s ragú a grilovanou cuketou si vás zkrátka získá.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V hrnci orestujte nahrubo nakrájenou mrkev. Přidejte najemno nasekanou šalotku, česnek a řapíkatý celer.
  2. Do směsi vložte na kostky nakrájený jeden steak z krkovice a zarestujte.
  3. Poté přilévejte vinný ocet vždy tak, aby se zcela vypařil a zůstala jen jeho chuť.
  4. Následně podlijte vínem, přidejte švestky, rozinky a bylinky.
  5. Počkejte, až se víno lehce odpaří a podlijte vodou nebo vývarem.
  6. Nechte dusit doměkka. Na závěr dochuťte solí, pepřem a máslem.
  7. Na rozpálenou pánev dejte kapku oleje a opečte ostatní steaky z krkovice.
  8. Po vyjmutí orestujte na stejné pánvi zprudka i cuketu.
  9. Ochuťte solí a pepřem a vše společně podávejte. 

 

GUSTO TIPY:

  • Na ozdobu můžete přidat i domácí zeleninový chips. Stačí orestovat na pánvi nasucho tenké plátky mrkve nebo cukety.
  • Steak připravíte i na hladkém kameni z řeky, který je rozpálený od ohně.

 

krkovicka-s-ragu_Roman_Gusto_leto_2020.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte