Plněný rozpečený chléb se sýrem a slaninou

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Recepty

5.0

2x hodnoceno

Říká se mu také trhací chléb – zkrátka svačinka nebo chuťovka, kterou si rádi dáte po celém dni práce nebo i večer k pivu. Markéta v troubě pro vás má tento snadný recept, na jehož výsledku si opravdu pošmáknete.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Chléb nařízněte na mřížku, ale ve spodní části neprokrojte úplně.
  2. Do rozpuštěného másla vmíchejte nasekané zelené bylinky, prolisovaný česnek, případně oblíbené koření.
  3. Do směsi namočte mašlovačku a potřete s ní všechny nakrojené mezery.
  4. Sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte na kostičky a všechny mezery jimi rovnoměrně naplňte.
  5. Celý naplněný bochník zabalte do alobalu a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut.
  6. Následně alobal rozbalte a dopečte cca 5 minut, aby se sýr rozpustil a opekl se dozlatova.

GUSTO TIP:

MÍSTO SLANINY MŮŽETE POUŽÍT I SEDLÁCKOU ŠUNKU BILLA A KROMĚ EMENTÁLU SI JAKO DALŠÍ SÝR MŮŽETE VYBRAT ČEDAR NEBO GOUDU.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte