Plněné žampiony

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

3.3

9x hodnoceno

Jistě znáte řadu receptů na plněné papriky, s mletým masem jsou naprosto legendární. Už jste ale někdy sáhli po žampionech? Na něco takového jsou naprosto ideální. Vyzkoušejte náš recept z podzimního čísla magazínu Gusto a inspirujte se!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Očistěte žampiony kartáčem a opatrně oddělte kloubouky od nožiček.
  2. Klobouky hub vložte do žáruvzdorného pekáče.
  3. Nohy nakrájejte na malé kousky a vložte je do mísy, přidejte na kostičky nakrájenou papriku a rozpůlená cherry rajčátka.
  4. Zamíchejte, osolte a opepřete, přidejte petrželové lístky a nastrouhaný sýr.
  5. Touto směsí naplňte houby, zakápněte je pár kapkami olivového oleje a vložte do předehřáté trouby.
  6. Pečte asi 20 minut při 180 °C.
  7. Pak houby vytáhněte z trouby a posypte několika lístky rozmarýnu a bazalky.

 

Tip

Do náplně můžete přidat nakrájenou cibuli, cuketu nebo jinou sezónní zeleninu.

zampiony-gusto-1920x1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte