Plněné pečené papriky

  • snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

3.8

12x hodnoceno

Plněné papriky jsou populární pochoutkou mnoha světových kuchyní, a proto nemohou chybět ani mezi recepty na Gusto Academy! Tereza Havlínová pro vás sepsala skvělou variaci s mletým masem, rajčaty, rýží a mozzarellou. Snadné a výživné jídlo.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte mleté maso a orestujte dohněda.
  3. Přilijte rajčata z plechovky, dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
  4. Směs přikryjte poklicí a duste na středním plameni cca 15 minut.
  5. Na konci vmíchejte připravenou rýži.
  6. Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky omyjte, od stopky rozkrojte a vydlabejte semínka.
  7. Naskládejte všechny kousky do pekáče vymazaného olivovým olejem.
  8. Pečte samotné 10 minut, poté papriky naplňte masovou směsí a pečte cca 20 minut.
  9. Zasypejte vše strouhaným sýrem (na čtyři porce stačí cca 3/4 hrnku) a dopečte lehce dozlatova.

GUSTO TIP

PAPRIKY NA TALÍŘI DOPLŇTE KŘUPAVÝM SALÁTEM A VINAIGRETTE ZÁLIVKOU. TU PŘIPRAVÍTE Z KVALITNÍHO EXTRA PANENSKÉHO OLIVOVÉHO OLEJE, VINNÉHO OCTA, TROŠKY SOLI A PEPŘE.

NEJENŽE BUDE JÍDLO KRÁSNĚ VYPADAT, ALE DO JÍDELNÍČKU DOSTANETE PORCI ZELENINY NAVÍC.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte